Aktuális

Családi ház építés ár - CSOK kedvezmény

Családi ház építés ár családi otthonteremtési kedvezménnyel

tovább ...

Oknoplast Kunststofffenster online

Bestellen Sie Oknoplast Platinium und Winergetic Kunststofffenster mit online Aktion

tovább ...

Oknoplast ablak online akció

Oknoplast műanyag ablak Platinium és Winergetic Premium profil

tovább ...

Ajtó ablak raktár

állandó több száz darabos nyílászáró raktárkészlet

tovább ...

Családi ház építési költsége

Családi ház építési költsége előzetes kalkulátor standard műszaki tartalomra

tovább ...

családi otthonteremtési kedvezmény - csok 2016

 

Közlemény

* * *

A pályázat célja elsődlegesen a klímavédelem. A hagyományos építésű házak elavult fűtés-, melegvíz- és energiaellátó rendszerei továbbá a gyenge minőségű szigetelés óriási energiaveszteséget - és ezáltal többlet széndioxid kibocsátást – okoznak. Az energiatakarékosság fokozását és az üvegházhatású gáz kibocsátást csökkentését szolgáló épületenergetikai korszerűsítéseket célzó beruházások megvalósítása költséges, és emiatt gyakran kivitelezhetetlen magánemberek számára megfelelő állami támogatás nélkül. Fontos ugyanakkor, hogy ezek a korszerűsítések komplex formában valósuljanak meg, egyszerre több beavatkozási területen javítva növeljék az energiahatékonyságot, és fajlagosan a lehető legmagasabb széndioxid-kibocsátás csökkentést eredményezzék.

Támogatás igénybevételére jogosultak köre:
Jelen pályázati forrásból támogatást kaphatnak:
Hagyományos technológiával épült ingatlanok esetében:

  • természetes személyek,
  • lakásszövetkezetek,
  • társasházak

Iparosított technológiával épült ingatlanok esetében csak természetes személyek pályázhatnak, és kizárólag nyílászáró cserére.


A támogatás típusa:
utólagos, teljesítés arányos, vissza nem térítendő támogatás. A támogatás kifizetett számlák alapján hívható le. Egy lakóépület a tárgyi pályázati felhívásra csak 1 db pályázatot nyújthat be. A KvVM 10/2009. (VII. 17.) utasítása alapján az állami támogatás mértéke a klímabónusszal együtt nem haladhatja meg a beruházás elszámolható költségeinek 60%-át.

A pályázati felhívás megjelenését követően, a pályázatok folyamatosan nyújthatók be, legkésőbb 2010. október 30. 12 óráig, vagy a forrás rendelkezésre állásának függvényében a miniszter döntéséig.

Speciális feltétel a 7/2006 (V.24.) TNM rendelet szerint épületenergetikai szakértő által végzett energetikai számítás és energiahatékonysági kategóriába sorolás az eredeti és a tervezett állapotra. Az energetikai számításnak része a CO2 kibocsátás megtakarítás számítása, melynek módszertana a pályázati útmutatóban található.

Támogatói döntés és támogatási szerződés
Az Szakértői Bizottság javaslata alapján, a pályázat befogadásától számított 90 napon belül a környezetvédelmi és vízügyi miniszter, illetve az általa kijelölt személy dönt

  • a pályázat igényelt vissza nem térítendő támogatással egyező összegű támogatásáról,
  • a pályázat csökkentett mértékű támogatásáról,
  • a pályázat elutasításáról.

 

Bővebb információ a pályázatról itt olvasható, a pályázatírásról pedig itt olvashat.